Ervaringen van deelnemers

 • En altijd komt er in biodanza-avond ook een moment dat er niets meer hoeft. Dan denk je dat je ‘alles’ al hebt verteld met je lichaam. Maar dan, als alles eruit is, komt er juist ruimte voor een beweging die je helemaal niet kent en niet kan verzinnen ook. Gebeurt er wel iets? Je ziet het niet. Maar je voelt het wel. En hoe kwetsbaar en ontroerend kan dat soms zijn. Hoe puur. Je vergeet weer totaal dat je in een sportzaaltje staat! We zijn zielen bijeen. Open en zacht en veilig. En met onze ogen dicht raken we elkaar aan. En op een mooi moment ook met onze ogen open …. “Laat de ander weten dat hij gezien is.” zegt een rustige stem.  “Ontvang de ogen die jou zien” “Doe niets. Er is alleen maar “zijn”.  Sorry maar dat lukt mij thuis (nog) niet! Daarvoor moet ik toch echt bij biodanza zijn. (Carolien)
 • Het was weer een mooie en intensieve dans-avond bij Nikki en Joanna. Het thema was “Verwondering” en dat klopte voor mij in alle opzichten. Ik heb zo genoten van het verrast worden door zoveel – mij onbekende – muziek. En gegniffeld heb ik bij de speelse dans met zijn tweeën. Ook geraakt door het feit dat ik deze avond plotseling zo opging in mijn eigen dans, dat ik op het eind 2x niet veel kon bijdragen aan een groepsdans maar me er wel zalig door liet meeslepen en betoveren. Ik ben erg dankbaar dat er voor deze plotseling genomen vrijheid alle ruimte geboden werd. Mooi begeleid, Nikki! Dank je wel. (Tura Gerards)
  =
 • Biodanza… heeft mij veel liefde gebracht. (Leonie)
  =
 • Midden in de week even niet denken, maar lekker dansen. Met fijne mensen in een mooie zaal  kom je samen meer tot  jezelf. Moeilijke gedachten gaan weg en je wordt jezelf en deel van de groep, zonder oordeel. En dat onder bezielende begeleiding van Joanna en Nikki. Een avond in de week om naar uit  te zien! ” (Jeroen)
  =
 • Biodanza is voor ons allebei een verademing.
  We kijken er elke week weer naar uit om het leven te mogen dansen. En wat werkt het heel subtiel door in al je dagelijkse bezigheden.
  Het voelt goed en vertrouwd. Je leert voluit te leven en het leven te nemen zoals het is.
  Te leven vanuit je hart en veel minder vanuit het hoofd. Een van de vele vivencia’s die erg tot onze verbeelding sprak was getiteld: “Dansen zonder hoofd”
  We gingen helemaal “los”! Wat een super gevoel.
  Het brengt ons mensen weer nader tot elkaar. Leve BIODANZA!!! (Lyan en Jan)
  =
 • Bij Nikki en Joanna een avond biodanza meemaken is je laten meedrijven op de muziek en stap voor stap op reis met jezelf en met elkaar. Alleen in je eigen tempo of hand in hand met een ander. Je danst je eigen dans. Alles zonder woorden. Soms met je ogen dicht en dan weer met je ogen open. Op je intuïtie. Ook gisteren was het weer zalig in de ruime sportzaal van de Vrije School. We mogen er helemaal zijn. Voor mij is het elke woensdagavond een feestje vol verrassingen. (Carolien)
 • =
 • “En Biodanza helpt mij mijzelf en anderen speels te ontmoeten op enerverende muziek.” (Tura Gerards)
  =